Contoh Teks Khutbah 'Idul Fitri Bahasa Sunda Terbaru 2017

Advertisement
Advertisement
Khutbah 'Idul Fitri.Momen terindah Ramadhan segera berakhir, saatnya kita melaksanakan Idul fitri, yang mana dalam pelaksanaan idil fitri sesudah melaksanakan shalat 'Id langsung di pungkas dengan melaksanakan khutbah . Nah buat Anda yang akan merayakan Idul Fitri terutama bagi para khatib, saya buatkan salah satu contoh teks khutbahn idul fitri untuk mempermudah pencarian judul yang akan di sampaikan pada acara tersebut.

Dengan adanya pelaksanaan Shalat Idul Fitri ini mari kita rayakan dengan penuh keikhlasan agar kita mendapatka fahala dari Alloh Swt, walau pun pelaksanaan Shalat idul fitri itu sunnat tapi tidak ada bedanya dengan pelaksanaan shalat yang wajib dalam menjalankan syarat, rukun dan menginggalkan segala apa yang membatalkan Shalat.

Ketika tiba tanggal 1 Sawwal  maka serempak semua umat Islam  di seluruh dunia sama-sama merayakan dan melaksanakan kegiatan berupa melaksanakan Shalat Sunnat Idul Fitri ditempat-tempat seperti di mesjid, moshala, bahkan ada yang melaksanakannya secara terbuka yaitu di lapangan  setelah selesai melaksanakan shalat langsung khatib naik mimbar untuk menyampaikan Khutbah Idul Fitri dengan materi yang ada hubungannya dengan kegiatan tersebut.

Contoh Teks Khutbah 'Idul Fitri Bahasa Sunda Terbaru 2016


الله أكبر الله أكبر الله أكبر الله أكبر الله أكبر الله أكبر الله أكبر الله أكبر الله أكبر وَلِلّهِ الْحَمْد

 اَلْحَمْدُلِلّهِ الْعَزِيْزِ الْقَهَّارِ، نَسْتَعِيْنُهُ وَ نَسْتَهْدِيْهِ، وَ نُؤْمِنُ بِهِ وَ نَتَوَكَّلُ عَلَيْهِ وَ نَشْكُرُهُ وَ لاَ نَكْفُرُهُ وَ نَخْلَعُ وَ نَتْرُكُ مَنْ يَفْجُرُهُ.

 أَشْهَدَ أَنَّ لاَ إِلهَ إِلاَّ اللهُ وَ أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا رَسُوْلُ اللهِ لاَ إِلهَ إِلاَّ اللهُ، اَلْمُتَوَحِّدُ فِيْ الْجَلاَلِ بَكَمَالِ الْجَلاَلِ تَعْظِيْمًا وَ تَقْدِيْرًا

 وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلَى سَيِّدِ الْمُرْسَلِيْنَ، وَإِمَامِ الْمُتَّقِيْنَ وَعَلَى آلِهِ وَأَصْحَابِهِ الطَّيِّبِيْنَ الطَّاهِرِيْنَ

 اَمَّا بَعْدُ 

 يَآأَيُّهَا الَّذِيْنَ آمَنُوْا اِتَّقُوْا اللهَ حَقَّ تُقَاتِهِ وَ مَنْ يَتَّقِ اللهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا وَ يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لاَ يَحْتَسِبُ فَاتَّقُوْا اللهَ يَا عِبَادَ اللهِ.

 وَ قَالَ اللهُ تَعَالَى وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُم فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئاً وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

Hadirin sidang I'd anu mulya.
Khutbaw awal.
Khutbah awal nembe medal, ngiringan dalil jeng hadits, ayatal qu'ar dawuh rosul, jangkarna taqwa Lillah, tandaning cinta anu nyata buahna ma'rifatulloh.Taqwa jangkarna kamulyaan , mahabah teu robah manah, matuh dina diri maneh teu eleh kunu ngaraneh.


Tipeuting sok lila nyaring, ti beurang teu bisa senang, wayahna sangsara badan, shobar ngambah kapayahan , mengkek napsu ti dur subah ngalayng di tunggang gunung, tutupna nepi kasurup panon poe, saum sabulan lilana.Di papaes ku taraweh, tadarus amal ibadah, zakat fitrah teu kaliwah, gentra hayya 'alal falah terus dipilih diwalah, garapan anu merenah.

Jalma anu lakuna kitu, bagjana kabina bina,jalma anu teu kitu rugina taya padana, katilas kupedang mangsa, saisih teu mulih deui, romadhon ieu teu kadongdon, nubakal geus lain deui, romdhon tetep sa romdhon teu bisa di bagi-bagi.

Romdhon tamat awal syawal, dimasjid takbir begilir ,sowarana hawar-hawar katebak daya maruta, parat kacongkar buana,pasir wukir milu dzikir, wahangan akbar-akbaran, matak ketir leutik pikir.Saum nu ngabogaan laku, taya basa titi surti, melak ahklaq nu utama , padang manah pikir nyaring, ngajak kalampah sarakah , ngajak asih kanu leutik, ngajak nyaah kasasama , nya fitrah pertandaningsih.

Rasa puas ilang sagala kareuwas, tuma'ninah beutah manah lunas hadas kawajiban, sausik samalik dzikir pok pokan lain ti indung ti bapa, patuh lungsur tiyang agung hadiyah datang ti Alloh.

  اَللهُ أَكْبَرُ… اَللهُ أَكْبَرُ… اَللهُ أَكْبَرُ وَلِلّهِ الْحَمْدُ
Hadirin sidang I'd anu mulya.

Romadhon teh rajana bulan, gudangna sagala amal, dua rupa nu penting dipikaeling, turun wahyu nu munggaran, surat alaq rejeng laelatul qadar, luhur agung nandingan sarebu bulan.Ari laelatul qadar tea sumping sataun sakali tong dilangkung teu di aku, angken kumanah nusadrah, manah tabah ngabedah aling-alingna halangan rintangan nana geus tangtu ngadadak datang, margi sugri kasucian, kamulyaan, kaagungan dibanding ku aling-aling dihalang ku pipinding." likulli khaerin maani'un" piken saban-saban kaalusan sok aya hahalang harungan nana.

Hadits Nabi "Wainnal jannata khuffat bilmakarih wainna naro khuffat bisyahawat"
Jeung saenyana surga dikeukeupan kunu gareuleuh, jeung saeunyana Naraka mah dikeukeupan disimutan ku jalan pikaresepen.

Bagja datang tina susah hina datang tina bungah, lamin diri embung usik, sungkan robah nyingrayken runtah-runtahna pasti ti balik eusina, anaamna kari anomna, ganduan leungit kawungna, kawung leungit carulukna, sang paraji henteu kabagian saji, Kiai leungit ajina,kahuruan ku nafsuna.

اَللهُ أَكْبَرُ… اَللهُ أَكْبَرُ… اَللهُ أَكْبَرُ وَلِلّهِ الْحَمْدُ
Ijtahiduu yaumal Fitri Pishadaqati Wa'malilkhairi walbirri minasholaati wazzakaati wattasbiihi wattahliili painnahu yaumalladzii yagfirulloha ta'ala piihi dzunubakum wayastajiibu dzu'aakum wayandhuru ilaikum birrahmah (alhadits).

" Dina poe lebaran pek kumaraneh peuntingkeun sakur nu perlu dina shadaqah rejeng amal kaalusan, shalat rejeng zakatna, tasbihna rejeng tahlilna, sabab dina poe eta pisan Alloh ngahampura kana dosa-dosana maraneh, ngaijabah kana du'a maraneh, rejeng Alloh ningali kamaraneh kalawan paningali nu pinuh ku asih deudeuh nineung nu beda jeung poe nulian-lianna".

Hadirin sidang I'd anu mulya.
Kusabab mulyana ieu leubaran, dina poe ieu syara ngalarang puasa, poe lebaran teh poe ngecagken sagala karudet jeng kabeungbeurat, kabeungbeurat ka Alloh jeng karosulna lulubaran tina dosa perdosaan.Poe lebaran teh poe namploken sagala kabungah dasarna karana Alloh silaturrahmi muslim jadi sahiji, sahiji tujuan nana sarua cita-citana, ngagulungken maksud pada ngajugjug ka mushala.

فإذا برزوا إلى مصلاهم قال الله تعالى يا ملائكتي ما جزاء الأجير إذا عمل عمله فيقولون : إلهنا وسيدنا أن توفيه أجره

Lamun maranehna tos nepi ka tempat Sholat, lajeng Alloh ngadawuh: Wahai para malaikat, naon ganjaran keur jalma anu geus beres tina pagaweanana ?". Malaikat ngawaler, "Wahai Pangeran abdi sadaya, tangtosna dipasihan upahna".

فيقول عز وجل أشهدكم أني قد جعلت ثوابهم من صيامهم وقيامهم رضاي ومغفرتي ، ويقول

Allah Azza wa Jalla nyarios, : "Saksikeun ku aranjeun yen Kaula mere ganjaran tina puasa jeung sholat maranehanana kalayan keridhoan jeung ampunan Kaula." Lajeng Alloh ndadawuh,

سلوني فوعزتي وجلالي لا تسألوني اليوم شيئا في جمعكم هذا لآخرتكم إلاّ أعطيتكموه ولا لدنياكم إلا نظرت لكم، انصرفوا مغفوراً لكم، قد أرضيتموني ورضيت عنكم. (حديث مرفوع خرجه سلمة بن شبيب في كتاب فضائل رمضان وغيره

"Pek menta kalayan kaMuliaan Kaula jeung kaAgungan Kaula, moal samata-mata anjeun menta dina poe iyeu keur kahirupan aherat, kecuali ku Kaula dibikeun keur aranjeun, jeung moal samata-mata aranjeun menta dina poe iyeu keur kahirupan dunia, kecuali ku Kaula ditingalikeun keur aranjeun, Aranjeun geus ngajadikeun Kaula ridho jeung Kaula ridho ka kalian." (Hadits dikaluarkeun ku Salamah bin Syabib dina kitab keutamaan ramadhan)

Hadirin sidang I'd anu mulya.
Cuek hadits Sauenyana Alloh dina saban-saban zam bulan ramadhan tibeurang jeng tipeutingna geus ngalepasken 600 000 jalma anu doraka tina raka tur padahal maranehna teh cadangan eusi naraka kituna teh nepi kadatangna laekatul qadar, ari dina laelatul qadar mah lobana anu dilepasken teh sakumaha anu lobana ti mimiti tanggal hiji ramadhan nepi kadatangna laelatul qadar, sedengken dinba poe lebaran mah anu dilepasken tina naraka teh, sabingbilangan anu dilepasken ti tanggal hiji ramadhan nepi ka laelatul qadar.
Allohumma ajirnii minannaar waidza qurialqur'aan pastami'uulahu waangsituu la'allakum turhamuun.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِى لَيْلَةِ الْقَدْر(1) وَمَا أَدْرَاكَ مَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ(2) لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْر(3) تَنَزَّلُ الْمَلَئِكَةُ وَ الرُّوْحُ فِيْهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِّنْ كُلِّ أَمْرٍ(4) سَلاَمٌ هِىَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ(5
بارك الله لي ولكم في القرآن العظيم، ونفعني وإياكم بما فيه من الآيات والذكر الحكيم، وأستغفر الله العظيم الجليل لي ولكم ولسائر المسلمين من كل ذنب، فاستغفروه إنه هو الغفور الرحيم

 KHUTBAH KEDUA

 الله أكبر الله أكبر الله أكبر الله أكبر الله أكبر الله أكبر الله أكبر الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ أَشْهَدُ أنْ لا إلَهَ إلا اللهُ وَحْدَهُ لا شَرِيكَ لَهُ، وأشهدُ أنَّ مُحَمَّدًا عبْدُه ورَسُولُه اَمَّا بَعْدُ: فَيَاعِبَادَ اللهِ : اُوْصِيْكُمْ وَنَفْسِي بِتَقْوَ اللهِ وَطَاعَتِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُوْنَ قَالَ اللهُ تَعَالَى فِى الْقُرْآنِ الْكَرِيْمِ يَاأَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقَاتِهِ وَلا تَمُوتُنَّ إِلا وَأَنْتُمْ مُسْلِمُونَ اللهم صَلِّ وَالسَّلَمُ وَبَارَكَ عَلَى سَيِّدِ نَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى أله وَأَصْحَابِهِ أَجْمَعِيْنَ اَللَّهُمَّ انْصُرْنَا فَاِنَّكَ خَيْرُ النَّاصِرِيْنَ وَافتَْحْ لَنَا فَاِنَّكَ خَيْرُ الْفَاتِحِيْنَ وَاغْفِرْ لَنَا فَاِنَّكَ خَيْرُ الْغَافِرِيْنَ وَارْحمَْنَا فَاِنَّكَ خَيْرُ الرَّاحِمِيْنَ وَارْزُقنَْا فَاِنَّكَ خَيْرُ الرَّازِقِيْنَ وَاهْدِنَا وَنَجِّنَا مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِيْنَ وَالْكَافِرِيْنَ. اَللَّهُمَّ أَصْلِحْ لَنَا دِينَْناَ الَّذِى هُوَ عِصْمَةُ أَمْرِنَا وَأَصْلِحْ لَنَا دُنيَْانَ الَّتِى فِيْهَا مَعَاشُنَا وَأَصْلِحْ لَنَا آخِرَتنََا الَّتِى فِيْهَا مَعَادُنَا وَاجْعَلِ الحَْيَاةَ زِيَادَةً لَنَا فِى كُلِّ خَيْرٍ وَاجْعَلِ الْمَوْتَ رَاحَةً لَنَا مِنْ كُلِّ شرٍّ اَللَّهُمَّ اقْسِمْ لَنَا مِنْ خَشْيَتِكَ مَاتَحُوْلُ بيَْنَنَا وَبيَْنَ مَعْصِيَتِكَ وَمِنْ طَاعَتِكَ مَا تبَُلِّغُنَابِهِ جَنَّتَكَ وَمِنَ الْيَقِيْنِ مَاتهَُوِّنُ بِهِ عَلَيْنَا مَصَائِبَ الدُّنيَْا. اَللَّهُمَّ مَتِّعْنَا بِأَسمَْاعِنَا وَأَبْصَارِنَا وَقوَُّتِنَا مَا أَحْيَيْتَنَا وَاجْعَلْهُ الْوَارِثَ مِنَّا وَاجْعَلْهُ ثَأْرَنَا عَلَى مَنْ عَاداَنَا وَلاَ تَجْعَلْ مُصِيْبَتَنَا فِى دِيْنِنَاوَلاَ تَجْعَلِ الدُّنيَْا أَكْبَرَ هَمِّنَا وَلاَ مَبْلَغَ عِلْمِنَا وَلاَ تُسَلِّطْ عَلَيْنَا مَنْ لاَ يرَْحمَُنَا اَللَّهُمَّ اغْفِرْ لِلْمُسْلِمِيْنَ وَالْمُسْلِمَاتِ وَالْمُؤْمِنِيْنَ وَالْمُؤْمِنَاتِ اَلأَحْيَاءِ مِنْهُمْ وَالأَمْوَاتِ اِنَّكَ سمَِيْعٌ قَرِيْبٌ مُجِيْبُ الدَّعْوَاتِ. رَبنََّا اَتِنَا فِى الدُّنيَْا حَسَنَةً وَفِى الأَخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ

Itulah yang dapat saya rangkum dalam artikel ini mengenai Contoh teks Khutbah Idul Fitri Terbaru 2017, semoga dengan adanya teks ini ada manfaatnya bagi kita semua. Begitu juga kami sajikan Khutbah Idul fitri Singkat semoga dapat bermanfaat bagi kita semua

Advertisement